Nieuws

Van pilot naar structureel zorgnetwerk in Zuidwest Nederland

28 mei 2019 - Nadat we in de pilotfase van het ABR Zorgnetwerk Zuidwest Nederland warm hebben gedraaid in de regionale samenwerking op het gebied van An­tibioticaresis­tentie zal vanaf 1 juni de structurele fase ingaan. We hebben hiervoor een subsidieaanvraag ingediend bij het Ministerie van VWS en het totale programma is inmiddels goedgekeurd.
> lees verder

Even voorstellen: Erika Kuilder, lid van het Regionaal Coördinatie Team

27 mei 2019 - In de komende nieuwsbrieven stellen de leden van het Regionaal Coördinatieteam (RCT) zich één voor één aan de regio voor. Ze vertellen wie ze zijn en wat ze op het gebied van an­tibioticaresis­tentie willen bereiken in de regio. Deze keer is het woord aan…
> lees verder

Cartoon 6 in de serie ethische dilemma’s in het omgaan met een BRMO

27 mei 2019 - Dit keer gaat het over de ethische aspecten in de communicatie van zorgverleners met BRMO-dragers. Want hoe zorg je er ondanks alle beschermende maatregelen die nodig zijn toch voor dat je van mens tot mens een gesprek voert?
> lees verder

Verbetering compliance Handhygiëne in verpleeghuizen via methode HANDSOME

24 mei 2019 - Er valt nog steeds veel verbetering te behalen in het naleven van handhygiëne in verpleeghuizen. Infectieziektes zijn deels te voorkomen door goede (hand)hygiëne. Daarom ontwikkelde onderzoeker Gwen Teesing (Erasmus MC en GGD Rotterdam-Rijnmond) samen met haar collega Hélène Voeten een succesvolle methode ter verbetering van de handhygiëne in het verpleeghuis: HANDSOME.
> lees verder

Leuk voorbeeld: Argos Zorggroep – ‘Het werkt als je zorgmedewerkers steeds weer verrast’

23 mei 2019 - In een gesprek over leuke regionale voorbeelden om te delen met collega’s kwamen we in contact met Greet van der Tempel, aan­dachtsfunctionaris infectiepreventie bij de Argos zorggroep. Greet is heeft haar verhaal over haar enthousiaste en creatieve aanpak al eens verteld in het kader van Waardigheid en Trots, maar wij willen jullie dit inspirerende verhaal niet onthouden. Lees daarom hieronder vooral verder voor het gehele interview.
> lees verder

Webinar: ‘infectiepreventie en an­tibioticaresis­tentie; de rol van de specialist ouderen­genees­kunde’

23 mei 2019 - Op donderdag 27 juni van 19.30 tot 20.30 organiseert Verenso in samenwerking met  ABR zorgnetwerk Noord-Brabant een webinar over de rol van de specialist ouderengeneeskunde bij infectiepreventie en an­tibioticaresis­tentie.
> lees verder

Even voorstellen: Rianne Vriend, lid van het Regionaal Coördinatie Team

25 april 2019 - Ik werk nu een jaar als epidemioloog in de an­tibioticaresis­tentie. Maar ik heb al eerder in de infectieziekten gewerkt, dus het onderwerp is niet helemaal nieuw voor me. De functie van epidemioloog is heel breed. We hebben in onze opleiding medische vakken gehad en we hebben statistische vakken gehad, maar we zijn geen die hard medicus of statisticus. We zijn juist de schakel tussen de zorgverleners en de statistici.
> lees verder

Leuk voorbeeld uit de regio: poster klaar voor je werkdag?

16 april 2019 - Tijdens de inspiratiedag hygiënisch werken in verpleeghuizen werden er ook onderling goede voorbeelden en leuke ideeën gedeeld. Zo heeft het team van organisatie de Zellingen een eigen versie gemaakt van een poster met in­fectiep­reven­tiemaat­regelen die je moet checken voor je aan je werkdag begint.
> lees verder

Terugblik geslaagde inspiratiedag hygiënisch werken in verpleeghuizen

12 april 2019 - Op donderdag 11 april jl. vond de inspiratiedag hygiënisch werken in verpleeghuizen plaats. Deze dag, die gezamenlijk georganiseerd was door het programma resistentiepreventie in verpleeghuizen en het ABR Zorgnetwerk Zuidwest Nederland, was een groot succes.
> lees verder

1 2 3 7

Blijf op de hoogte