Nieuws

Optimalisatie van MUIZ; denk mee!

12 september 2019 - De optimalisatie van MUIZ is onderdeel van het activiteitenplan van het ABR Zorgnetwerk Zuid-West Nederland. We zijn hiervoor een samenwerking aangegaan en verkennen door middel van werkbezoeken en werksessies hoe MUIZ nog beter kan worden gebruikt. Denkt u ook graag mee over hoe MUIZ verder bijdraagt aan uw werkpraktijk? Neem dan contact met ons op!
> lees verder

Vergoeding kosten BRMO-uitbraak voor GRZ en ELV-plaatsen

30 augustus 2019 - Per 1-1-2020 is het voor Wlz-instellingen mogelijk om bij een BRMO-uitbraak ook vergoeding te ontvangen voor de cliënten die daar geriatrische revalidatiezorg of eerstelijnsverblijf ontvangen.
> lees verder

Start werkgroep samenwerking MBO en HBO in de regio

29 augustus 2019 - Deze zomer is de werkgroep samenwerking MBO/HBO met veel energie en ideeën uit de startblokken vertrokken. De werkgroep bestaat uit enthousiaste collega’s werkzaam bij ziekenhuizen, verpleeghuizen, GGD en MML waarbij alle drie de subregio’s in Zuidwest-Nederland vertegenwoordigd zijn.
> lees verder

Samen schoon met Handen uit de Mouwen

26 augustus 2019 - Zieken­huis­gerelateer­de infecties terugbrengen, dat is het doel van het project Handen uit de Mouwen (HUM). HUM is in 2014 opgezet binnen de Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen (SRZ). De kartrekkers van dit project zijn programmamanager Joke Vermeeren en promovenda Manon van Dijk. Samen met inhoudsdeskundigen Greet Vos en Ed van Beeck vormen ze de harde kern van het project.
> lees verder

Uitrol MUIZ (Meldpunt Uitbraken Infectieziekten)

19 juli 2019 - In de periode september 2017 tot en met december 2018 hebben GGD Zeeland en GGD Zuid-Holland Zuid zich ingespannen om het Meldpunt Uitbraken Infectieziekten (MUIZ) te implementeren bij de zorginstellingen in beide GGD-regio’s. Deze implementatie verliep in een aantal stappen: 1) Introductie MUIZ bij zorgorganisatie; 2) Intentieovereenkomst bestuurlijk ondertekenen & naar Ranshuijzen en Van Loon; 3) Geheim­houdingsverklaring ondertekenen door medewerkers en 4) Werken met MUIZ.
> lees verder

1 2 3 8

Blijf op de hoogte