Kennisontwikkeling in de thuiszorg over BRMO en ABR

Kennisontwikkeling in de thuiszorg over BRMO en ABR

Vroeger speelde de BRMO en ABR-problematiek alleen in ziekenhuizen, maar nu mensen steeds langer thuis moeten blijven, speelt deze problematiek ook in de thuiszorg een rol. We willen niet dat BRMO’s toenemen en daarom moet er kennis worden vergaart. Eén van de doelstellingen van dit project is: 50% minder BRMO’s en ABR in de thuiszorg.

De projectgroep bestaat uit een uiteenlopende multidisciplinaire groep mensen: een onderzoeker, een deskundige infectieziekten, een arts-microbioloog, een beleidsmedewerker, maar ook een thuiszorgmanager. Naast dit project in het zorgnetwerk Zuidwest Nederland, loopt er eenzelfde project bij GAIN in Gelderland waar nauw mee samen wordt gewerkt.

Momenteel is het projectteam bezig om een leeromgeving op te zetten. Het doel is een leeromgeving op te zetten waarbij informatie langer beklijft en actueel blijft. Ook wordt er georiënteerd op lesmateriaal dat er al is, om hierop voort te bouwen, zoals e-learning en live scholingsbijeenkomsten.

Juist omdat er in de thuiszorg nog veel te bereiken is, volgen er vaak punten uit een project die nog meer aandacht nodig hebben of herhaald moeten worden. Naast het ontwikkelen van een scholingsprogramma is het project ook bezig met het opstarten van het procss netwerkvorming.

Wilt u meer weten? Lees hier het artikel.

Daarnaast heeft het project ‘Kennisontwikkeling in de thuiszorg over BRMO en ABR’ gepitcht op de kennis- en netwerkdag 2019, deze presentatie vindt u hier.

Het projectteam verwelkomt input over de ontwikkeling van een leeromgeving over BRMO’s en ABR. Heb je naar aanleiding van dit artikel ideeën voor het team? Neem dan contact op met abr.zwn@erasmusmc.nl.

Postadres

IP & ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland
Kamer BA-089
Postbus 2040
3000 CA Rotterdam

Bezoekadres

Dr. Molewaterplein 40
3015 GD Rotterdam