Regionale in­fectiep­reven­tieweek 2020: infectiepreventie is van levensbelang!

Complimenten aan alle zorgprofessionals: hou vol!

Wij willen onnodige infecties en resistentievorming een halt toeroepen door de noodzaak van infectiepreventie meer onder de aandacht te brengen bij u en de collega’s van uw organisatie. En ook willen we de professionals tips en tools geven om het vol te houden.

Infectiepreventiequiz


Doe mee aan de infectiepreventiequiz. Onder iedereen die meedoet en meer dan de helft van de vragen goed heeft, worden prijzen verloot. Deze quiz gaat over algemene infectiepreventie en specifieker over virussen en antibioticaresistentie.

Terugkijken webinars

Kijk onze webinars terug die relatie hebben tot het thema infectiepreventie. Wij hebben onder andere webinars georganiseerd over COVID-19, de ouderenzorg en over gedragsverandering.

Podcastserie: Besmettelijk!

Een serie gesprekken met zorgprofessionals en andere ervaringsdeskundigen over het belang van infectiepreventie. Elk gesprek heeft als doel om te informeren en inspireren zodat jij een ander kunt aansteken oftewel ‘besmetten’ met nieuwe kennis en inzichten! Binnenkort wordt de eerste podcast online geplaatst.

Praktische tips

Wil je weten hoe je een mondneusmasker opzet? Of hoe voer je nu goede handhygiëne uit? Wat is het verschil tussen handen wassen en handen desinfecteren? Kijk eens naar deze praktische tips uit de regio in de door ons samengestelde playlist met nuttige filmpjes.

E-learnings handhygiëne & BRMO

In samenwerking met de GGD Zuid Holland Zuid en de GGD Rotterdam Rijnmond zijn er e-learnings ontwikkeld voor professionals werkzaam in de thuiszorg. Eén e-learning gaat over handhygiëne en de andere e-learning gaat over BRMO’s. Bekijk het filmpje of klik hier voor de e-learnings.

Ervaringen vanuit de regionale zorginstellingen

In deze uitdagende periode is het belangrijk om met elkaar ervaringen te delen. Niet alleen als collega’s onder elkaar, maar ook met de samenleving. Kijk eens naar deze ervaringsverhalen uit de regio in de door ons samengestelde playlist met indrukwekkende filmpjes. Zoals het eindfragment in het eerste filmpje laat zien: Samen staan we sterk!

Hygiënisch werken: tools en tips

Hygiënisch werken lijkt zo normaal. Maar in de praktijk wordt er regelmatig de hand mee gelicht. Je hebt het te druk, je denkt er even niet aan of het is geen gewoonte bij jou in het team. En dat moet het juist wel zijn. Bij zorg voor kwetsbare mensen zoals ouderen is het extra belangrijk. Dit thema zet de belangrijkste aandachtspunten én instrumenten voor zorgverleners op een rij. Kijk op de website van zorgvoorbeter voor alle tools.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Vanuit het zorgnetwerk organiseren we een basisprogramma met activiteiten door de regio. Daarnaast versturen wij een (eigen) nieuwsbrief met vermelding van alle deelnemende organisaties en kunnen wij ondersteunen bij het opzetten activiteiten binnen de eigen instelling. U kunt hierbij denken aan voorlichtingsmaterialen en andere leuke acties, zoals toegang tot een digitale infectiepreventiequiz (met prijzen). Een overzicht van voorbeelden vindt u hier.

Hoe kan jij ons helpen?

Wij hopen dat de infectiepreventieweek 2020 aangevuld wordt met activiteiten van de verschillende ketenpartners. Gaan jullie zelf iets ondernemen? Deel het met ons via abr.zwn@erasmusmc.nl of via Social Media met de hashtag #ipweek2020zwn Doe mee met deze unieke kans! Samen kunnen wij (digitale) activiteiten ontplooien. Je kunt jouw organisatie aanmelden via het formulier, vervolgens nemen wij contact met je op. Klik hier voor de reeds deelnemende organisaties. Klik hier als je je nog wil aanmelden voor het starterspakket of later in het jaar een eigen infectiepreventieweek in jouw organisatie wilt opzetten.

Postadres

ABR Zorgnetwerk Zuidwest-Nederland
Kamer BA-089
Postbus 2040
3000 CA Rotterdam

Bezoekadres

Dr. Molewaterplein 40
3015 GD Rotterdam

Blijf op de hoogte