4 september 2019: Rodin bijeenkomst Nederland in de Tropen en de Tropen in Nederland

4 september 2019

Het Regionaal Rotterdam Infectie ziekte centrum (RODIN) opgericht in september 2017  heeft als doel de kennis op het gebied van infectieziekte te verdiepen en te verbreden en deze kennis op een interactieve, aangename manier in de regio uit te dragen naar de verschillende kerndisciplines die zich met Infectieziekten bezighouden, zowel in de curatieve als in de openbare gezondheidszorg. Kernwoorden zijn: interactief, regio, multidisciplinair en onderhoudend. RODIN heeft als doelgroep de kerndisciplines: Infectiologen, Medisch microbiologen, Huisartsen, Specialisten ouderengeneeskunde, artsen Maatschappij en Gezondheid.

Het bestuur van RODIN bestaat uit vertegenwoordigers van bovengenoemde kerndisciplines. RODIN organiseert 3 bijeenkomsten per jaar over onderwerpen relevant voor de doelgroepen. De onderwerpen worden jaarlijks vastgesteld door het bestuur. Het eerste jaar was bedoeld als pilot om de belangstelling voor RODIN in de regio te inventariseren. Op basis van de positieve ervaringen heeft het bestuur besloten om door te gaan. Inschrijfkosten voor deelname aan de RODIN bijeenkomst is EUR 50.

Samenstelling bestuur:

  • Prof. W.P. Achterberg, Universitair netwerk voor de care sector Zuid-Holland (unc-zh)
  • Prof. P.J.E. Bindels,  Huisartsgeneeskunde Erasmus Medisch Centrum (EMC)
  • Prof M.P.G. Koopmans,  Medische Microbiologie/Viroscience EMC
  • Prof J.H. Richardus, Huisman Onderzoekscentrum Infectieziekten en Publieke  Gezondheid Instituut, Rotterdam
  • Prof A. Verbon, Medische Microbiologie en Infectieziekten (EMC)

Achtergrond 5e RODIN bijeenkomst
Nederland in de Tropen en de Tropen in Nederland
Nederland is een open samenleving, met veel reisverkeer van en naar tropische gebieden. Bovendien heeft Caribisch Nederland te maken met een opeenvolging van tropische infecties zoals dengue, chikungunya en Zika. Op deze 5e RODIN bijeenkomst wordt daarom aandacht besteed aan “exotische verassingen” met een combinatie van bijzondere casuïstiek en korte updates van de stand van de wetenschap.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met medewerkers van de Havenpoli, de reizigersadviesafdeling van de GGD en de nieuwe Erasmus/Haven travel clinic.

Aantal nascholingsuren: 2 uur

U kunt zich hier registreren voor deze bijeenkomst

< agendaoverzicht

Blijf op de hoogte